Wc ontstoppen Zaandam

Een wc ontstoppen kan uren in beslag nemen als u niet precies weet waardoor de blokkade wordt veroorzaakt. Misschien is er wel sprake van een defect in uw riolering? Onze rioolvakman in Zaandam kan dit voor u uitzoeken en oplossen. Als u nu belt voor een afspraak, staat hij binnen 24 uur voor de deur!

Tips voor een goed werkende wc

Een goed werkende wc is vrijwel altijd het resultaat van goed onderhoud. Toegegeven, aan een gebroken leiding kunt u niets doen, maar de reinheid en de staat van de pot heeft u wel zelf in de hand. Met deze tips - voor zover ze al niet bij u bekend zijn - helpen we u graag op weg.

 • Gebruik dun wc-papier. Dik papier zorgt sneller voor blokkades.
 • Uw wc is enkel geschikt voor de afvoer van menselijke afvalresten en water. Spoel daarom niets anders door, zoals etensresten of vetresten!
 • Ontkalk uw wc eens per maand met schoonmaakazijn.
 • Vul uw spoelbak eens per maand met soda en heet water. Trekt u door, dan zorgt de soda voor een lichte reiniging van uw wc.
 • Gebruik nooit chemische ontstoppingsmiddelen als u (weer) eens te maken krijgt met een geblokkeerde wc. Deze zijn milieuvervuilend en zeer slecht voor uw leidingen.

Uw wc ontstoppen: welke methodes past onze vakman toe?

Een geblokkeerde wc is al vervelend genoeg, laat staan dat er ook nog beschadigingen in uw leidingen of sanitair optreden. Onze rioolvakman heeft veel ervaring met het ontstoppen van wc’s en beschikt over kwalitatief gereedschap. Met de volgende methodes is uw wc in een oogwenk ontstopt:

1. Wc ontstopping met verenmachine
Op de verenmachine kunnen kleine of grote koppen worden geplaatst, afhankelijk van de te behandelen diameter van de afvoer. De kop gaat draaien en ‘schuurt’ zo het vuil uit de afvoer van uw wc. Even doortrekken en de blokkade is weg!

2. Wc ontstopping met hogedrukslang
Bij hardnekkige aanslag in uw wc gebruikt de specialist een hogedrukslang. De verstopping wordt dan met waterdruk opgelost. Heeft u eerder chemicaliën gebruikt? Dan moet u de specialist waarschuwen! Tijdens de behandeling kan het water terugspuiten en de specialist verwonden. U bent dan aansprakelijk!

Kosten wc ontstoppen Zaandam

Als u een specialist inschakelt, dan wilt u niet alleen een professionele behandeling, maar ook zekerheid over de kosten. Onze expert kan echter niet altijd meteen een prijs voorstellen: hij moet namelijk eerst een goed beeld hebben van uw probleem. Hij zal een antwoord moeten krijgen op de volgende vragen:

 • Waardoor wordt de blokkade in uw wc veroorzaakt?
 • Hoe diep zit de blokkade?
 • Is er misschien sprake van een ernstiger rioolprobleem?
 • Moet er wellicht een inspectie worden uitgevoerd?
 • Met wat voor gereedschap kan de blokkade het beste worden verwijderd?
 • Hoeveel uren moeten voor de opdracht gerekend worden?

Wc ontstopping voor woning of bedrijf? Wij pakken alles aan!

Alle woningen en bedrijven in Zaandam kunnen rekenen op een snelle interventie van onze gedreven rioolvakman. U belt voor een afspraak en hij staat binnen 24 uur op de stoep. Uw wc ontstoppen kan ook in het weekend en op feestdagen: er staat namelijk altijd een professional paraat!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!